Praktiker kedvezmény online

Tagjainknak, a partneri megállapodásunknak köszönhetően, az áruházi kedvezményes vásárlási lehetőség mellett időszakosan a Praktiker webshopjában is lehetőség van érvényesíteni a partnerkedvezményt szeptember hónapban!
Ehhez a rendelés végén írd be a PARTNERCEG10 kuponkódot.


*Kedvezményes vásárlási lehetőség: a Kedvezményezettek az Áruházban az adott időpontban megvásárolható valamennyi termék vételárából 10% kedvezményben részesülnek, illetve a webshopban időszakos 10% kedvezményre jogosultak. Az online kedvezmény érvényesítése kuponkódhoz kötött, mely minimum 10.000 Ft feletti rendeléshez váltható be.

Érvényességi időszak: 2023.09.01- 2023.09.30.

A kedvezmény nem vonatkozik az élelmiszerekre, az „Akció”, „Kiárusítás” és az „Ütős ár” megnevezéssel megjelölt, vagy egyéb okból leárazott, vagy egyéb marketing jelölővel ellátott termékekre.

Gyászjelentés - búcsúztató!

csopikeFájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy  Zieser Vilmosné „Csöpike” életének 92. évében, 2023. augusztus 25-én délután, hosszas betegség után a SOTE II. Belgyógyászati Klinikáján elhunyt.

Csöpike a GAMMA Önkéntes Nyugdíjas Alapítvány Kuratóriumi elnöke, a Vasas Nyugdíjas Szervezet Intéző Bizottságának és a Nyugdíjasok Tanácsának megbecsült tagja volt.

Búcsúztatására az Újköztemető szóróparcellájában kerül sor október 3-án 15 órakor. A család kérése, hogy 1 szál virággal róják le kegyeletüket a búcsúztatón!

 

Emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük, nyugodjon békében!

Vasas Szakszervezeti Szövetség, Vasas Nyugdíjas Szervezet

Nemzetközi workshop Kecskeméten

Újabb nemzetközi workshop került megrendezésre a Dél-Alföldi Régióban július 26-tól 28-ig az MBMH Vasas Alapszervezet hálózatépítésének céljából. A két és fél napos rendezvényen részt vettek a kecskeméti, rastatti és brémai gyárak tisztségviselői, valamint érkeztek további kollégák a Vasasból, az IG Metallból és a TPI irodából is.

A találkozó elsődleges célja az üzemek közti hálózat kiépítése volt, a fókuszban pedig a közelgő üzemi tanács választás állt, azonban megállapodások születtek a további együttműködés kérdéseiben is. A rendezvény alatt a résztvevők tettek egy látogatást is a kecskeméti gyárba, ahol röviden köszöntötte őket a helyi vezetés képviseletében Christian Wolf és Dirk Alexander Servos. Az esemény főszervezője Varga Marika kolléganő volt az IG Metall nemzetközi osztályáról, a TPI Projekt egyik vezetője. A Vasast képviselték László Zoltán alelnök, és Szőke Zoltán szakértő kollégák.

Csárdáskirálynő az Operettben

Az Operettszínház nagy szeretettel ajánlja az érdeklődők figyelmébe Kálmán Imre halhatatlan remekművét, a Csárdáskirálynő című operett előadásukat. Különlegesen gazdag kiállítású produkció, amely visszanyúl a sok átdolgozást megélt mű eredeti, 1916-os, Gábor Andor-féle magyar változatához. A darab főúri, bohém szereplőivel, szerelmi bonyodalmaival és fülbemászó dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve, ugyanakkor megjelennek benne a történelmi Magyarország, az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői is.

2023.09.17. 19:00 órai előadásuk jegyáraiból, most 10% kedvezményt biztosítanak.

(A Csárdáskirálynő főbb szerepeiben: Lévai Enikő, Bakos-Kiss Gábor, Bojtos Luca, Erdős Attila, Siménfalvy Ágota, Dézsy Szabó Gábor)

A kedvezmény a Forgatag10 kód beírásával online érvényesíthető szeptember 16.-án éjfélig az alábbi linken:

https://operett.jegy.hu/program/csardaskiralyno-37279/987746

Inzellben ült össze a Bécsi Memorandum Bizottság munkacsoportja

inzellA Bécsi Memorandum Bizottság munkacsoportja 2023. július 3-6. között tartotta értekezletét a bajorországi Inzellben. A német IG Metall szakszervezet meghívására, a magyar vasas szakszervezet mellett a SKEI szlovén, OS KOVO cseh, OZ KOVO szlovák, PRO-GE osztrák - vasas szakszervezetek vettek részt a tanácskozáson. A magyar csoportot Széll László ZF H. Kft., Marsitsné Horváth Marianna Autoliv Kft., és Szőke Zoltán vasas munkatárs képviselte. Napirenden szerepelt többek: a német ellátási láncokra vonatkozó átvilágítási törvény, aktuális tarifapolitika a résztvevő országokban, szakszervezet fejlesztési stratégiák.
 
 

Jekyll és Hyde 20% kedvezménnyel az Operettszínházban

Szeptember 1-jével indul a Budapesti Operettszínházban a 2023/2024-es évad, ráadásul közönségkedvenc musicallel, a Jekyll és Hyde-dal.
Az előadás több mint egy éve folyamatos teltház előtt, töretlen sikerrel kerül színpadra. Horror, kaland, gyilkosság, káosz - mély érzelmek, magas filozófia, önfeláldozás: mindez egy pörgő, szenvedélyes és lenyűgözően látványos produkcióban.

A nyár végi akció keretében, csak most 20 % kedvezményt is kínál a színház, ami ráadásul mind a hat szeptemberi Jekyll és Hyde előadásra érvényesíthető.

Előadások időpontjai:

2023.09.01. 19:00Dolhai Attila, Füredi Nikolett, Széles Flóra

2023.09.02. 19:00Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Dancs Annamari

2023.09.03. 19:00Sándor Péter, Nádasi Veronika, Fekete-Kovács Veronika

2023.09.07. 19:00Dolhai Attila, Füredi Nikolett, Dancs Annamari

2023.09.08. 19:00Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Széles Flóra

2023.09.09. 19:00Sándor Péter, Nádasi Veronika, Kelemen Fanni

A kedvezmény online ( https://operett.jegy.hu/ ) augusztus 31-ig, vagy a készlet erejéig vehető igénybe a Jekyll20 kóddal.

Akik még nem látták a Jekyll és Hyde-ot őket azért, akik pedig már látták, őket pedig a hármas szereposztás nyújtotta egyediség miatt várja újra a Budapesti Operettszínház!

Kiskunmajsán tartotta családi napját az Agrikon KAM Vasas Alapszervezet

A családi napnak a településen található ÖKO TANYA adott otthont. Nagyapáti Oszkár titkár kolléga és csapata ezúttal is kitett magáért, hiszen változatos programokkal várták a kilátogatókat.A legkisebbek számára volt lovaglás, ugrálóvár, arcfestés, tűzoltóautó és még fagyi is. A helyi sárkányrepülősök is tartottak bemutatót, ahol bizony cukorka hullott a repülőről szintén a kicsik nagy örömére.
A felnőttek számára pingpong verseny került megrendezésre a helyi asztalitenisz csarnokban. A rendezők finom ebéddel is kedveskedtek, a menü marha és birkapörkölt volt. Az eseményre mintegy 240 fő látogatott ki.
A VASAS apparátust a rendezvényen Klein Magdolna, Bódiné Rigó Dóra és Bere Ferenc képviselte.

 

5 konföderáció közös tiltakozása

A kormány a szakszervezetek, így a dolgozók jogait csorbítja azzal, hogy a munkáltatónak már nem kötelező, hanem "választható" opcióvá kívánja gyengíteni, hogy levonja a szakszervezeti tagdíjat a dolgozók béréből. Ezzel a lépéssel nemcsak a szakszervezetek működését lehetetlenítik el, hanem ez súlyos következményekkel járhat a kollektív jogok gyakorlására nézve is. A változtatás ellehetetleníti az érintett szakszervezeteket és csorbítja az ott dolgozó munkavállalók jogait.

A benyújtott jogszabálytervezet most még csak a köznevelés, az egészségügy, a közalkalmazottak, a kormánytisztviselők, a köztisztviselők és a honvédelmi alkalmazottak körét érinti, de bármikor egyszerűen kiterjeszthető akár Magyarország összes szakszervezetére, tagjaira is. Így még az eddiginél is rosszabb helyzetbe kerülhetnének a magyar munkavállalók.

Ezért öt szakszervezeti konföderáció: az ÉSZT, a LIGA, a MASZSZ, a SZEF és a Munkástanácsok közös nyilatkozatot adtak ki az állami tagdíjlevonások diszkriminatív törvényjavaslata ellen, ami ITT olvasható.

Követeljük együtt, hogy vonják vissza ezt a jogszabály-tervezetet!

 

Eredményesen lezajlott a második Multiplikátor képzéssorozat a Dél-alföldi Régióban

2023. június 19-20. között került megrendezésre a Linamar-, Agrikon KAM-  és a Freudemberg  VASAS Alapszervezetek Multiplikátor képzéssorozatának záró fordulója. Az oktatás ötödik állomása rendhagyó módon két napon át zajlott. A képzéssorozatot a három alapszervezet 17 tisztségviselője teljesítette eredményesen. A szervezők és a résztvevők által közösen kitűzött célok között szerepelt az alapszervezeti struktúra, a kommunikáció továbbfejlesztése, és a taglétszám bővítése. A visszajelzések szerint a képzésen megszerzett tudás gyakorlati alkalmazása, továbbadása segíti és erősíti a hatékony, korszerű érdekvédelmi munkát. Fontos kiemelni, hogy a szakszervezeti munka emberi oldala is fókuszba került.

A Nőbizottság szervezésében Tatabányán

Múlt pénteken a Vasas Nőbizottságának szervezésében 5 cégtől, összesen 19 tisztségviselő az Aptiv tatabányai gyáregységében működő alapszervezet meghívására látogatást tett az üzemben. A gyárvezetés nagyon alapos prezentációban mutatta be a céget és a telephelyet.
Tisztségviselőink sok hasznos információt, ötletet meríthettek a hallottakból az érdekképviseleti munkájukhoz. Egy gyárlátogatás keretében pedig megtekinthették az gyártást, a munkakörnyezetet. Záporoztak a kérdések és egy nagyon aktív és kölcsönösen informatív beszélgetés alakult ki.
Arra is volt idő és mód a szíves vendéglátás alkalmával, hogy Spieglné dr. Balogh Lívia a Vasas elnöke és Nagy Zoltán gyárigazgató megbeszélést folytassanak az alapszervezeti működés és a szakszervezet valamint a munkáltató kölcsönösen előnyös együttműködése érdekében.

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP