Jubileumi VÖP küldöttközgyűlés

2024. május 9.-én tartotta jubileumi ünnepséggel összekötött, tisztújító  küldöttközgyűlését a Vasas Önsegélyező Pénztár. A napirendek között szerepelt az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság valamint a könyvvizsgáló beszámolója a 2023. évi gazdálkodásról, valamint a 2024-2026. közötti időszakra szóló terv módosítása és a következő 3 éves időszak (2025-2027) pénzügyi tervének megvitatása és elfogadása és az ehhez kapcsolódó  Alapszabály módosítás. A tisztségviselők 5 évre szóló mandátuma lejárt, ezért tisztújításra is sor került. Az Igazgatótanács (IT) tagjai Bóna Erika, Dobovai Ádám, Herczeg Ádám, Radics Gyula és az IT elnöke további 1 évre Kovács Anikó. Az Ellenőrző bizottság (EB) tagjai Lakatosné Dudás Dóra és Ottucsák Péter lettek és az EB elnöke Zámbori Szabina.

Az ülés bezárása előtt az IT elnök megköszönte a pénztár leköszönő tisztségviselőinek munkáját és gartulált, sok sikert kívánt az újonnan megválasztott igazgatótanácsi és ellenőrző bizottsági tagoknak. Kérte a küldötteket, hogy segítsék a tagszervezést, hogy a Pénztár a továbbiakban is megőrízhesse stabil pénzügyi helyzetét és minél több Vasas tagnak tudjunk segítséget nyújtani. A hivatalos részt követően Kovács Anikó IT elnök és Bábel Balázs a Vasas alelnöke mondtak beszédet, majd egy ünnepi vers elhangzását követően a 25. éves jubileumra készült torta került szétosztásra. Az esemény, közös ebéddel zárult.

Nine, utoljára az Operettszínházban

Olasz életérzés Fellini módra az Operettszínházban: Nine/Kilenc. Az igazán pörgős, látványgazdag előadás utoljára látható a színház nagyszínpadán. Fülbemászó dallamok és varázslatos jelmezek egy igazán egyedi, monumentális díszlettel. Az előadásokban főbb szerepekben találkozhatnak többek között Nádasi Veronikával, Szulák Andreával, Auksz Évával, Füredi Nikolettel, Dolhai Attilával vagy éppen Homonnay Zsolttal.

A Vasas tagjainak 50% kedvezmény* az alábbi előadások jegyáraiból:

június 1. (szombat) 19:00

június 2. (vasárnap) 19:00

június 3. (hétfő) 17:00

 A kedvezménykód (NINE50), online vásárlás esetén, a jegyek kosárba helyezése után érvényesíthető.

*Jegyek korlátozott számban érhetők el! A kedvezmény a VIP árkategóriára nem érvényesíthető!

Hogyan veszi semmibe az Autoliv a saját munkavállalóit?

sztrajkolokA mai nap már negyedszer sztrájkolnak a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói. Az előző héthez hasonlóan újra 24 órára álltak meg a munkavállalók, hogy kiharcolják maguknak a megérdemelt fizetésemelésüket. A munkabeszüntetés ma reggel 6 órakor kezdődött.

Mint ismert, az első, még csak figyelmeztető sztrájk alatt a munkáltató egyoldalú fizetésemelést jelentett be. Ennek sem a mértékét, sem ezt az eljárást a dolgozók nem tudták elfogadni, így a tárgyalás, illetve a nyomásgyakorlás folytatása mellett döntöttek. Azóta azonban az ügyvezető nem mutat fogadókészséget a tárgyalásra, nem hajlandó leülni, reagálni a sztrájkbizottsági követelésekre, sőt az első sztrájk után több mint egy hét szabadságra ment. A munkavállalók elvárják, hogy az ügyvezető adjon magyarázatot a kialakult helyzetre!

A sztrájkbizottság az európai vezetést is tájékoztatta a kialakult patthelyzetről!

Ez az a hozzáállás, amivel a magyar munkavállalók egyre gyakrabban kénytelenek szembesülni, és amelyet nem fogadhatunk el! Nem vehetnek minket semmibe, nem tehetnek úgy, mintha nem hallanák meg a jogos követeléseinket! Az Autoliv dolgozói, tagjaink példát mutatnak nemcsak egymásnak, hanem minden Magyarországon dolgozónak!

A követeléseink változatlanok, most újra a cégvezetőn a sor, hogy megmutassa, nem üres beszéd, hogy az Autoliv megbecsüli és támogatja a dolgozóit.

- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.) foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,

- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,

- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,

- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Dunaferr - Egyre kilátástalanabb helyzetben a dolgozók, folytatódik az elvándorlás

dunaivasmuAz utóbbi években az acélgyártás válsága mellett a kollektív szerződés felmondásától a sikertelen bértárgyalásokon át a részletekben kapott fizetésekig, majd az elszálló inflációig és a tulajdonosváltásig sok krízist kellett átvészelniük a Dunaferr (Liberty) dolgozóinak. A teljes cikk itt olvasható.

Frissítve!!! Nincs megegyezés, folytatódik a sztrájk az Autolivnél!

sztrajkFRISSÍTVE: mivel az április 10-i sztrájk után sem született a felek között megállapodás a Vasas helyi alapszervezete 2024. április 17-én 6 órától újabb 24 órás munkabeszüntetést jelentett be.

A március 27-én megtartott 6 órás sztrájkot követően a munkáltató nem állt elő újabb ajánlattal. A Vasas helyi alapszervezete viszont az egyoldalúan bevezetett béremelést továbbra sem tudja elfogadni. Annak érdekében, hogy
elszántságukat bizonyítsák, és követeléseiknek megfelelő nyomatékot adjanak, ma 14 órától 24 órás munkabeszüntetést tartanak a dolgozók!

A Vasas céljai tehát változatlanok, január elsejei bevezetéssel követeljük:
- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.)
foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,
- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,
- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,
- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Gyászjelentés

mecses 2023A Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetése és a Nyugdíjas Szervezet tagsága fájdalommal tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy tagtársunk, barátunk Mezei Károly életének 79-ik évében elhunyt. Karcsi barátunk 1959. óta volt tagja, több évtizeden keresztül tisztségviselője és munkatársa a Vasasszakszervezetnek. Nyugállományba vonulása után továbbra is szervezte a Vasas központhoz tartozó nyugdíjasokkal való kapcsolattartást, törődést, igyekezett segíteni problémájuk megoldásában.

Mezei Károly hamvasztás utáni búcsúztatására 2024. május 23-án (csütörtök) 13:30 órakor Budapesten a Fiumei úti temető szóróparcellájánál kerül sor.

Emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük, nyugodjon békében!

 

Praktiker tavasz

A Praktikernél tavasszal sem kell a magas áraktól félni. Partnerünk tavaszi árzuhanásában számos kedvezményt található a legkülönfélébb termékkategóriákban! Az ajánlatokról részletes tájékoztató ITT található.

A Praktiker Kft.-vel kötött partnercéges együttműködés keretében a kedvezményes időszakokban biztosítunk árengedményes vásárlási lehetőséget valamennyi áruházunkban a 2024-es évben a más akcióban, kiárusításban vagy ütős ár promócióban nem szereplő termékek esetén.
A 10% partnerkedvezmény érvényesítéséhez használd Vasas tagkártyádat!

Akciós napok 2024. I. félévében: április11-12-13-14.  május 9-10-11-12.  június 13-14-15-16.

Üdülési tájékoztató - Balatonalmádi 2024

A Vasas Szakszervezeti Szövetség balatonalmádi üdülője (8220 Balatonalmádi, Eötvös Károly u. 34.) az idén is május 1. és szeptember 30. között fogad vendégeket.

Szakszervezetünk üdülőjében a Vasas aktív és nyugdíjas tagjai, valamint azok közvetlen hozzátartozói üdülhetnek kedvezményesen. A gyermekbarát környezet kiválóan alkalmas családi üdülésekre. Az üdülőben nem szakszervezeti tagok üdültetése is lehetséges a megengedett mértékig, a magasabb költségtérítés megfizetése és a szabad kapacitások mellett.

Az üdülőben lehetőség van szakszervezeti képzésekre, kirándulásokra és egyéb közösségi összejövetelekre is.

Az idei, 2024-ben aktuális árak és tudnivalók ITT olvashatók!

Foglalás: az ITT található nyomtatványt, kitöltés után kérjük az udules@vasasok.hu email címre megküldeni!

Féláron az Operettben

Nagypénteken (március 29.-én 19h) különleges gálakoncerttel várják a nézőket a Budapesti Operettszínházban, EMBERFIA címmel.  A két felvonásos est első részében A. L. Webber Requiemjét hallgathatják meg, míg a második felvonásban egy, az ünnepi hangulathoz illő musical válogatás csendül fel.  Jegyek 50% kedvezménnyel elérhetők (kód: Gala50) az alábbi linken:

https://operett.jegy.hu/program/emberfia-husveti-galakoncert-157138/1096746)

Az ünnepi hétvégén (március 31.-én 19h) kerül színre a János vitéz című előadás is, amelyre szintén 50% kedvezménnyel (kód: Janos50) válthatók jegyek, itt:

https://operett.jegy.hu/program/janos-vitez-105562/978006

 

MASZSZ Munkavédelmi szimpózium és megemlékezés

Minden érdeklődőt szeretettel várnak április 29.-én 15 órakor a MASZSZ Székház tanácstermében a Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja alkalmából rendezett I. MASZSZ munkavédelmi szimpóziumra. A meghívó a részletekkel ITT olvasható. A részvételi szándékot legkésőbb 2024. április 25-ig a titkarsag@maszsz.hu címen lehet jelezni.
A rendezvényt követően a Munkabalesetben megrokkantak és elhunytak emléknapja alkalmából megemlékezésre és gyertyagyújtásra kerül sor, 2024. április 29-én este, 19:45-kor a Munkában megrokkantak és elhunytak emlékművénél.(1200 Budapest, Duna-lejáró utca 13. Mansfeld Péter utca, sarok)
 
bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP