MASZSZ tisztújító kongresszus

Tisztújító kongresszust tartott  február 21.-én a Magyar Szakszervezeti Szövetség, amelyen elnököt és alelnököket is választott a tagszervezetek által delegált 92 küldött. Az elnöki posztért egyedül induló Zlati Róbert - ,aki eddig is vezette a szervezetet - megkapta a szavazatok meggyőző többségét, így a MASZSZ az ő vezetésével kezdheti meg az újabb 4 éves ciklust. A megválasztott elnök beszédében hangsúlyozta, olyan reális program került a küldöttek elé, amely nem csupán vízió, hanem meg is valósítható elképzelés. A szövetségnek két alelnöke lett, Pallagi Gyula és Kispál Viktor.
A kongresszus másik fontos döntésének eredményeként a szervezet belső felépítése is átalakul, változik többek között egyes belső fórumok szerepe, tagjainak létszáma. A régóta tervezett változtatás legfőbb célja a működés hatékonyabbá tétele a következő időszakra.
A MASZSZ kongresszusa egy nyilatkozatot is elfogadott, mely ITT olvasható.