Összefoglaló a MBMH Vasas Alapszervezet testületi üléséről

 

2023. október 6-án az MBMH Vasas Alapszervezet testületi ülése zajlott az Auditóriumban, amelyen a testület tagjain kívül részt vett Dr. Kiss Bettina ügyvéd, Bere Ferenc régióvezető a Vasastól (utóbbi online csatlakozott), a TPI munkatársai; Bódiné Rigó Dóra és Klein Magdolna, valamint Rastattból a német IGMetall szakszervezet küldöttei; Marcus Pössl, Thorsten Kruse és Torsten Höink.

Az aktualitások között szerepelt az ÜT-választás 5. fordulója, mely október 18-26 között fog zajlani. Kulcsfontosságú, hogy a megismételt választás érvényes és eredményes legyen, ellenben további 1 évig nem alakulhat meg az Üzemi Tanács, ez pedig komoly akadályt jelentene a helyi munkavállalók jogos érdekeinek előmozdításában.

A központi téma a közelgő bértárgyalások és a kezdő követelési csomagunk összeállítása volt. Az ülést megelőzően kiértékelésre kerültek a kollégáink által kitöltött bértárgyalás-kérdőívek, melyek stabil, objektív iránymutatást adtak a testület számára ennek összeállításához. Rengeteg kérdőív jutott vissza hozzánk, amit ezúton is köszönünk! A testület tagjai is hozták a maguk inputjait, így számos pontban született a témát tekintve konklúzió.

Ezen témakörök megvitatása után vendégként csatlakozott az ülésre Dirk Alexander Servos HR E3 vezető, Dr. Börcsök Levente HR E4 vezető, valamint Domokos Martin HR-munkatárs egy kötetlen beszélgetésre, ahol ismertették a munkáltatói álláspontokat a közelgő tárgyalásokat tekintve. Világos, hogy a két álláspont alapjaiban különbözik, ebből kifolyólag kifejezetten küzdelmes tárgyalássorozat elébe nézünk, de ahogy eddig is, a Vasas tárgyalódelegációja készen áll elmenni a kollégák érdekeiért a falig, vagy még azon is túl! A bizalmik számos egyéb kérdéssel is készültek mind gyárszintű-, mind területspecifikus témákban.

Nehéz tárgyalások várnak a Vasas delegációjára, de munkatársaink támogatásával képesek leszünk ismét sikereket elérni!

Köszönet minden Tagunknak! Hajrá Vasas!

Az összefoglalót készítette: Bere Ferenc régiós ügyvivő

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP