Autoliv Kft. – Sztrájk után

sztrajkA Vasas helyi alapszervezete a meghirdetettek szerint, 13 és 15 óra között megtartotta a két órás figyelmeztető sztrájkot a sopronkövesdi Autoliv Kft.-nél.

A sztrájk a munkavállalók egységes támogatásával zajlott le, sok vendégmunkás, fülöp-szigetekiek és ukránok is letették a munkát. A termelés teljesen megállt erre a két órára, a sok irodai dolgozó csatlakozása pedig egyértelműen megmutatta, hogy a Vasas követelései pontosan tükrözik vissza a munkavállalók akaratát.

A helyi Vasas alapszervezet és a mögé felsorakozó tagok és dolgozók példamutató kiállása meg is hozta az első eredményét, a munkáltató jócskán emelt a kezdeti ajánlatán, ami így már közelít a szakszervezeti követelésekhez. A bér és más juttatások emelését tartalmazó csomag – március 1-ével történő – bevezetését a vállalat be is jelentette.

A cég egyoldalú lépése a Vasasnak elfogadhatatlan, éjfélig azonban fenntartja utolsó ajánlatát. Ha arra nem születik érdemi válasz, holnaptól az eredeti követelés áll vissza, és megyünk tovább!

Köszönjük minden Autolives Vasas tagnak, dolgozónak, aki kiállt magáért, és gratulálunk a példamutató, egységes kiálláshoz!