„A gyerekek itt cseperedtek fel” – Lassan hetvenéves a balatonalmádi Vasas-üdülő

balaton kepTöbb évtizede működik Balatonalmádiban a parthoz közeli Vasas-üdülő, ami idén is kedvezményes nyaralást kínál a szakszervezeti tagoknak és családtagjaiknak. A fiatalabbak közül talán kevesen tudják, hogy az üdülő korábban a Gödöllőn működő Ganz Árammérőgyár vállalati üdülője volt, majd 1997-ben hosszú és bonyolult procedúrát követően került a Vasashoz. Almássy Sándorné Ibolya, az egykori Ganz Árammérőgyár szakszervezeti vezetője mesélt a családias légkörről és az almádi üdülőről, ahová generációk térnek vissza évről évre. Folytatás...

Liberty Dunaújváros alias Dunaferr hírek

A volt Dunaferrnél - ma Liberty Dunaújvárosnál - a helyzet sajnos nem javul. A kémények már nem füstölnek, sőt a bérek is késve érkeztek a bankszámlákra, a kialkudott plusz juttatások sem kerültek maradéktalanul átutalásra. Maradtak az ígéretek.
A helyi szervezetünkkel közösen minden követ megmozgatunk, hogy a helyzet javuljon.
Foglalkozik az üggyel az európai és a világszervezetünk is, a helyi kollégáink pedig a következő tájékoztatást adták ki nemrég tagjaiknak:
 
"Kedves Kollégák!
A Szövetségi Tanács döntésének megfelelően levélben tájékoztattuk Orbán Viktor Miniszterelnököt, Nagy Márton Nemzetgazdasági Minisztert, Dr. Czomba Sándorfoglalk oztatáspolitikáért felelős államtitkárt, Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkárt, valamint Bánki Erik Gazdasági Bizottság elnökét a Dunai Vasműben történtekkel kapcsolatban és személyes konzultációt kezdeményeztünk az érintettekkel.
Tájékoztatlak Benneteket, hogy Dr. Czomba Sándor 2024. július 18-án 13:00-kor fogad minket."
 

„Nemkívánatos munkahelyi viselkedésről”- kérdőív kutatáshoz

zaklatasSzakszervezetünk is támogatja a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest „Nemkívánatos munkahelyi viselkedésről” címet viselő, a munkahelyi zaklatással kapcsolatos kutatását, ezért kérünk minden e témakör iránt érzékenységet mutatót, hogy az itt található felmérés propagálásában, a kérdőív kitöltésében vegyetek részt.

Nyári cirkuszi ajánlat a Balatonnál

Minden érdeklődőt - tagjainkat kedvezményes árakkal -, sok szeretettel vár Balatonlellén Európa egyik legszínvonalasabb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz. A 30 éves Jubileumuk alkalmából a világ két legnívósabb és legrangosabb: a Monte-Carlói és a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany-, Ezüst- és Bronz-díjas világhírű sztárartistái kaptak meghívást idei műsorukba.

A műsorról és a jegyek igényléséről bővebben ITT olvashattok!

Jó szórakozást kívánunk!

Balatonlelle VASAS üdülő

Üdülési tájékoztató-Balatonlelle 2024

Szakszervezetünk balatonlellei üdülőjében ( Balatonlelle, Honvéd u. 22.) a Vasas aktív és nyugdíjas tagjai, valamint azok közvetlen hozzátartozói üdülhetnek kedvezményesen.

A gyermekbarát környezet kiválóan alkalmas családi üdülésekre.

 

Az idei, 2024-ben aktuális árak és szabad kapacitások

 

 

Néhány megjegyzés a táblázatokhoz:

   - az I. árkategória a Vasas tagokra, a II. árkategória a nem Vasas tagokra vonatkozik,

   - szobaárat kell fizetni, és a nem tagokra kell személyenként felárat fizetni,

   - az üdülési lehetőség heti turnusokban csütörtöktől csütörtökig tartó váltásban történik.

 

 

Minden további kérdés, foglalás esetén a 06-25/582-824-es telefonszámot kérjük tárcsázni!

 

Üdvözlettel,
Vasas Szakszervezeti Szövetség

 

 

Last Minute és tengerparti kirándulás a Hotel Solartól

Aki még nem tudja hova is menjen júliusban egy rövid felfrissülésre, nem késett el, íme egy akciós üdülési lehetőség a tagjainknak:

A Hotel Solar friss ajánlattal várja a pihenni vágyókat Nagyatádon (7500 Nagyatád, Széchenyi tér 28., Tel.: 82/504-135 vagy 30/500-3135, marketing@hotelsolar.eu)

Időpont : 2024. július 21-24.

Amit kínálnak :

3 éjszaka szállás félpanziós ellátással standard szobában, ajándék 3 db fürdőbelépővel/fő

Részvételi díj, szakszervezeti kedvezménnyel 47.500 Ft/fő + IFA(400 Ft/fő/éj)

Egyágyas felár : 3000 Ft/éj,  Prémiumszoba felár : 2000 Ft/fő/éj, Egyágyas felár prémiumszobában : 4500 Ft/éj

Partnerünk augusztus végére, tengerparti kirándulással kínál akciós üdülési lehetőséget, melyről bővebben ITT olvasható!

A szálloda a fenti elérhetőségeken várja a jelentkezéseket. A tagságot a helyszínen bemutatott tagkártyával kell igazolni.

Kellemes pihenést!

Vasas kongressszus és emléktábla avatás

vasaslogo korbeszovegMájus 23-án tartotta XLVII. kongresszusát a Vasas Szakszervezeti Szövetség. A küldöttek elfogadták az előző kongresszus óta végett munkáról szóló beszámolót, a Vasas 2023. évi számviteli beszámolóját és a 2024. évi költségvetést, továbbá sor került az Alapszabály módosítására is.

A kongresszust követően a székházunk közelében lévő Horváth Mihály tér 16. számú ház falán ismételten elhelyeztük a Vasas nőmozgalom egyik legnagyobb alakjának, a mártírhalált halt Koltói Annának az emléktábláját. Az avatásra Spieglné dr. Balogh Lívia a Vasas elnöke és dr. Erőss Gábor János alpolgármester megemlékező beszédét követően került sor, akik a tábla alatt a megemlékezés és tisztelet koszorúit is elhelyezték.

alpolg elnok emlekezok tn emlektablaalpolg koszoruzvasas koszoruz1 tnvasas koszoruz2

Gyászjelentés

mecsextrémparkA Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetése, a Központ Nyugdíjas Szervezete szomorúan és fájdalommal tudatja mindazokkal, akik ismerték, hogy Pénzes László tagtársunk 2024. június 13-án elhunyt.

Pénzes Laci barátunk 1952. óta volt tagja a Vasasok nagy családjának. Hosszú évtizedeken keresztül az elnökségi iroda vezetőjeként, később nyugdíjasként végzett tevékenysége során szakszervezetünk mindennapjait meghatározó, értékes munkát végzett.  Hosszú - 89 éves - élete során sok személyes, baráti kapcsolatot alakított ki és ápolt. Sokan csak úgy tekintettünk rá, mint a Vasas élő történet és történelem tudójára, aki nyughatatlanul kereste a változó világ változó kihívásaira adható, a munkások érdekeinek megfelelő szakszervezeti válaszokat.

Felejthetetlen halottunktól 2024. július 26-án (péntek) 15:00 órakor a Lélekhajó Temetkezés Kegyeleti Rendezvénytermében (1096 Budapest, Ernő utca 30-34.) veszünk végső búcsút.

Emlékét őszinte kegyelettel megőrizzük, nyugodjék békében!

Jubileumi VÖP küldöttközgyűlés

2024. május 9.-én tartotta jubileumi ünnepséggel összekötött, tisztújító  küldöttközgyűlését a Vasas Önsegélyező Pénztár. A napirendek között szerepelt az Igazgatótanács és az Ellenőrző Bizottság valamint a könyvvizsgáló beszámolója a 2023. évi gazdálkodásról, valamint a 2024-2026. közötti időszakra szóló terv módosítása és a következő 3 éves időszak (2025-2027) pénzügyi tervének megvitatása és elfogadása és az ehhez kapcsolódó  Alapszabály módosítás. A tisztségviselők 5 évre szóló mandátuma lejárt, ezért tisztújításra is sor került. Az Igazgatótanács (IT) tagjai Bóna Erika, Dobovai Ádám, Herczeg Ádám, Radics Gyula és az IT elnöke további 1 évre Kovács Anikó. Az Ellenőrző bizottság (EB) tagjai Lakatosné Dudás Dóra és Ottucsák Péter lettek és az EB elnöke Zámbori Szabina.

Az ülés bezárása előtt az IT elnök megköszönte a pénztár leköszönő tisztségviselőinek munkáját és gartulált, sok sikert kívánt az újonnan megválasztott igazgatótanácsi és ellenőrző bizottsági tagoknak. Kérte a küldötteket, hogy segítsék a tagszervezést, hogy a Pénztár a továbbiakban is megőrízhesse stabil pénzügyi helyzetét és minél több Vasas tagnak tudjunk segítséget nyújtani. A hivatalos részt követően Kovács Anikó IT elnök és Bábel Balázs a Vasas alelnöke mondtak beszédet, majd egy ünnepi vers elhangzását követően a 25. éves jubileumra készült torta került szétosztásra. Az esemény, közös ebéddel zárult.

Hotel Solar nyári akció

Nagyatádon, partnerünk a Hotel Solar újabb akcióval várja a Vasas tagjait és családjukat.

A hotel ajánlata 4 éjszaka szállás félpanziós ellátással – idegenforgalmi adóval, féláron foglalható az alábbi időpontokban:

2024.07.07-11. / 4 éjszaka

2024.07.15-19. / 4 éjszaka

A csomag részvételi díja : 40.000 Ft/fő

 

A kedvezmény a tagkártya felmutatásával vehető igénybe. A jelentkezés, foglalás a hotel alábbi elérhetőségein lehetséges:

Hotel Solar *** Nagyatád (7500 Nagyatád, Széchenyi tér 28.)

Telefon: 82/504-135; 30/500-3135

Email: marketing@hotelsolar.eu

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP