Üdülési tájékoztató - Balatonalmádi 2024

A Vasas Szakszervezeti Szövetség balatonalmádi üdülője (8220 Balatonalmádi, Eötvös Károly u. 34.) az idén is május 1. és szeptember 30. között fogad vendégeket.

Szakszervezetünk üdülőjében a Vasas aktív és nyugdíjas tagjai, valamint azok közvetlen hozzátartozói üdülhetnek kedvezményesen. A gyermekbarát környezet kiválóan alkalmas családi üdülésekre. Az üdülőben nem szakszervezeti tagok üdültetése is lehetséges a megengedett mértékig, a magasabb költségtérítés megfizetése és a szabad kapacitások mellett.

Az üdülőben lehetőség van szakszervezeti képzésekre, kirándulásokra és egyéb közösségi összejövetelekre is.

Az idei, 2024-ben aktuális árak és tudnivalók ITT olvashatók!

Foglalás: az ITT található nyomtatványt, kitöltés után kérjük az udules@vasasok.hu email címre megküldeni!

MASZSZ Munkavédelmi szimpózium és megemlékezés

Minden érdeklődőt szeretettel várnak április 29.-én 15 órakor a MASZSZ Székház tanácstermében a Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja alkalmából rendezett I. MASZSZ munkavédelmi szimpóziumra. A meghívó a részletekkel ITT olvasható. A részvételi szándékot legkésőbb 2024. április 25-ig a titkarsag@maszsz.hu címen lehet jelezni.
A rendezvényt követően a Munkabalesetben megrokkantak és elhunytak emléknapja alkalmából megemlékezésre és gyertyagyújtásra kerül sor, 2024. április 29-én este, 19:45-kor a Munkában megrokkantak és elhunytak emlékművénél.(1200 Budapest, Duna-lejáró utca 13. Mansfeld Péter utca, sarok)
 

Folytatódik a sztrájk az Autoliv Kft.-nél!

sztrajkolokA csütörtöki sikeres, a dolgozók egyhangú támogatásával lezajlott figyelmeztető sztrájk alatt a vállalat egyoldalú béremelést jelentett be, amit a mértéke miatt a helyi Vasas szervezet nem tud elfogadni....tovább

Hogyan veszi semmibe az Autoliv a saját munkavállalóit?

sztrajkolokA mai nap már negyedszer sztrájkolnak a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói. Az előző héthez hasonlóan újra 24 órára álltak meg a munkavállalók, hogy kiharcolják maguknak a megérdemelt fizetésemelésüket. A munkabeszüntetés ma reggel 6 órakor kezdődött.

Mint ismert, az első, még csak figyelmeztető sztrájk alatt a munkáltató egyoldalú fizetésemelést jelentett be. Ennek sem a mértékét, sem ezt az eljárást a dolgozók nem tudták elfogadni, így a tárgyalás, illetve a nyomásgyakorlás folytatása mellett döntöttek. Azóta azonban az ügyvezető nem mutat fogadókészséget a tárgyalásra, nem hajlandó leülni, reagálni a sztrájkbizottsági követelésekre, sőt az első sztrájk után több mint egy hét szabadságra ment. A munkavállalók elvárják, hogy az ügyvezető adjon magyarázatot a kialakult helyzetre!

A sztrájkbizottság az európai vezetést is tájékoztatta a kialakult patthelyzetről!

Ez az a hozzáállás, amivel a magyar munkavállalók egyre gyakrabban kénytelenek szembesülni, és amelyet nem fogadhatunk el! Nem vehetnek minket semmibe, nem tehetnek úgy, mintha nem hallanák meg a jogos követeléseinket! Az Autoliv dolgozói, tagjaink példát mutatnak nemcsak egymásnak, hanem minden Magyarországon dolgozónak!

A követeléseink változatlanok, most újra a cégvezetőn a sor, hogy megmutassa, nem üres beszéd, hogy az Autoliv megbecsüli és támogatja a dolgozóit.

- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.) foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,

- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,

- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,

- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Autoliv Kft. – Sztrájk után

sztrajkA Vasas helyi alapszervezete a meghirdetettek szerint, 13 és 15 óra között megtartotta a két órás figyelmeztető sztrájkot a sopronkövesdi Autoliv Kft.-nél.

A sztrájk a munkavállalók egységes támogatásával zajlott le, sok vendégmunkás, fülöp-szigetekiek és ukránok is letették a munkát. A termelés teljesen megállt erre a két órára, a sok irodai dolgozó csatlakozása pedig egyértelműen megmutatta, hogy a Vasas követelései pontosan tükrözik vissza a munkavállalók akaratát.

A helyi Vasas alapszervezet és a mögé felsorakozó tagok és dolgozók példamutató kiállása meg is hozta az első eredményét, a munkáltató jócskán emelt a kezdeti ajánlatán, ami így már közelít a szakszervezeti követelésekhez. A bér és más juttatások emelését tartalmazó csomag – március 1-ével történő – bevezetését a vállalat be is jelentette.

A cég egyoldalú lépése a Vasasnak elfogadhatatlan, éjfélig azonban fenntartja utolsó ajánlatát. Ha arra nem születik érdemi válasz, holnaptól az eredeti követelés áll vissza, és megyünk tovább!

Köszönjük minden Autolives Vasas tagnak, dolgozónak, aki kiállt magáért, és gratulálunk a példamutató, egységes kiálláshoz!

Frissítve!!! Nincs megegyezés, folytatódik a sztrájk az Autolivnél!

sztrajkFRISSÍTVE: mivel az április 10-i sztrájk után sem született a felek között megállapodás a Vasas helyi alapszervezete 2024. április 17-én 6 órától újabb 24 órás munkabeszüntetést jelentett be.

A március 27-én megtartott 6 órás sztrájkot követően a munkáltató nem állt elő újabb ajánlattal. A Vasas helyi alapszervezete viszont az egyoldalúan bevezetett béremelést továbbra sem tudja elfogadni. Annak érdekében, hogy
elszántságukat bizonyítsák, és követeléseiknek megfelelő nyomatékot adjanak, ma 14 órától 24 órás munkabeszüntetést tartanak a dolgozók!

A Vasas céljai tehát változatlanok, január elsejei bevezetéssel követeljük:
- az operátori és DLS állományban (sorfelelős, anyagmozgató, stb.)
foglalkoztatottak részére 15%-os bérfejlesztést,
- az indirekt fizikai állományban (raktár, műszerész, meo) foglalkoztatottak részére 12%-os bérfejlesztést,
- az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15.000 forint összegben,
- évi 160.000 forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A sajtó kérdésekkel a Vasas alapszervezet titkárát, Marsitsné Horváth Mariannát keresheti: +36-30-411-4166

Figyelmeztető sztrájk Sopronkövesden is

Figyelmeztető sztrájkot jelentett be a sopronkövesdi Autoliv-nél a Vasas sztrájkbizottsága, mivel a munkáltató csökkentené a béren kívüli juttatásokat és az általuk javasolt béremelés mértéke nem lenne elegendő a dolgozók jelenlegi életszínvonalának fenntartásához sem. A két órás figyelmeztető sztrájk időpontja: március 21. 13-15h között. A Vasas Járműbiztonsági Alkatrészgyártó alapszervezetének követelései ITT olvashatók.

 

Praktiker tavasz

A Praktikernél tavasszal sem kell a magas áraktól félni. Partnerünk tavaszi árzuhanásában számos kedvezményt található a legkülönfélébb termékkategóriákban! Az ajánlatokról részletes tájékoztató ITT található.

A Praktiker Kft.-vel kötött partnercéges együttműködés keretében a kedvezményes időszakokban biztosítunk árengedményes vásárlási lehetőséget valamennyi áruházunkban a 2024-es évben a más akcióban, kiárusításban vagy ütős ár promócióban nem szereplő termékek esetén.
A 10% partnerkedvezmény érvényesítéséhez használd Vasas tagkártyádat!

Akciós napok 2024. I. félévében: április11-12-13-14.  május 9-10-11-12.  június 13-14-15-16.

Titkári találkozó Veszprémben

A Közép-Dunántúli Regionális Képviselet 2024. március 18.-án tartotta az Régiós Titkári Tanács ülését Veszprémben. A találkozón jelen volt a Spieglné Dr. Balogh Lívia a Vasas elnöke, Bábel Balázs és László Zoltán a Vasas alelnökei is. A résztvevő tisztségviselők a munkájukról, terveikről számoltak be. A Vasas elnöke és alelnöke az elmúlt időszakról és az előttünk álló feladatokról tájékoztatták a kollégákat. Az értekezlet keretében kongresszusi küldött tagokat választottunk. A régió új kongresszusi küldötteket választott - akik egyben az Intéző Bizottság tagjai - Márkus Erika Denso Kft, Várnagy Anikó Aptív Kft., Kurucz Viktor Valeo Kft., és Nagy Dániel Byd Kft.  lettek.

Több új tisztségviselő is bekerült az RTT-be. Az értekezlet jó hangulatban telt, tartalmas információval gazdagodott minden részt vevő - számolt be Holly László a régió ügyvivője.

Féláron az Operettben

Nagypénteken (március 29.-én 19h) különleges gálakoncerttel várják a nézőket a Budapesti Operettszínházban, EMBERFIA címmel.  A két felvonásos est első részében A. L. Webber Requiemjét hallgathatják meg, míg a második felvonásban egy, az ünnepi hangulathoz illő musical válogatás csendül fel.  Jegyek 50% kedvezménnyel elérhetők (kód: Gala50) az alábbi linken:

https://operett.jegy.hu/program/emberfia-husveti-galakoncert-157138/1096746)

Az ünnepi hétvégén (március 31.-én 19h) kerül színre a János vitéz című előadás is, amelyre szintén 50% kedvezménnyel (kód: Janos50) válthatók jegyek, itt:

https://operett.jegy.hu/program/janos-vitez-105562/978006

 

bakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpgbakony.jpgcib.jpgcontessa_vasas.jpgcorvin_logo.jpggosztolavasas.jpghoteleuropa.jpgpraktikervasas.jpgvodafone.jpg
TOP